LJUDI, DUŠA, AUTOMOBILI

Mazda je uvek više od pukog automobila. Ona je portal u nove svetove, bilo da se radi o našem bogatom japanskom nasleđu, inspirativnom ličnom doživljaju ili putovanju za koje želite da potraje zauvek. Proučite širok raspon tema u našem online magazinu.

AMAMI OSHIMA

Sa krivudavim putevima i ukusnom hranom, Amami Oshima nije predaleko od kopna Japana, ali uz neverovatnu vožnju i živopisnu kuhinju, kao da je reč o različitim svetovima.

 

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
MAZDIN MUZEJ

Poznati Mazdin muzej u Hirošimi renoviran je u maju 2022. i omiljen je među turistima koji posećuju grad. U 10 zona nalazi se pregršt zanimljivih činjenica o istoriji automobila koje samo čekaju da ih otkrijete…

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
#MAZDADISCOVERS

U novoj seriji za YouTube #MazdaDiscovers slavimo majstore kojima je zanat u DNK-u, baš kao i Mazdi. U našoj najnovijoj epizodi Lilia i Kai putuju iz Kelna u Rim kako bi se susreli sa italijanskom najpoznatijom bakom koja već decenijama pravi testeninu.

 

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
MAZDINA STRATEGIJA PRISTUPA SA VIŠE REŠENJA

Od redefinisanja skromnog motora sa unutrašnjim sagorevanjem do razvoja potpuno električnih automobila budućnosti, Mazda marljivo radi na tome da iz temelja promeni način na koji razmišljamo o održivosti.

 

PROVERITE NJIHOV IZBOR
Mazdin rečnik

Da li znate koje je poreklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

 

Pogledajte njihov izbor
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVETU

Najuspešniji novinari iz Holndije, UK-a i SAD-a iz oblasti automobilizma pišu o nezaboravnim izletima na svim vrstama terena. Iznad norveških fjordova i kroz australijsku divljinu, uz portugalsku obalu, u japanskim planinama ili direktno kroz srce Amerike. Saznajte šta je te puteve učinilo nezaboravnima.

 

PROVERITE NJIHOV IZBOR
IZ JAPANA U SVET: MAZDIN DIZAJN

Skriven jezik oblika i kako prostori između njih stvaraju dinamičan pokret. Otkrijte neke ključne koncepte japanskog dizajna na kojima počiva Mazdina filozofija. To je način na koji vožnju pretvaramo u inspirativan i lični doživljaj.

 

SAZNAJTE VIŠE OVDE
MAZDA CX-5: EVOLUCIJA IKONE

Kako smo privukli sve poglede na naše japanske ideale o dizajnu i performansama? Priča o uspehu Mazde CX-5 započela je konceptom koji je s vremenom postao jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom segmentu. Pratite izvanredan uspon ovog automobila, koji je testiran i dokazan u ekstremnim uslovima Arktika i vijetnamskih planina.

 

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU
MAZDA CX-5: UPOZNAJTE TVORCE

Upoznajte dizajnere i modelare kojima je data sloboda da slede svoju inspiraciju kako bi pretvorili Mazdinu viziju i filozofiju u najnoviju generaciju Mazde CX-5. Šta je zapalilo njihovu maštu? Kako su to izveli?

 

PRIMAJTE NJIHOVE IDEJE

 

MAZDA MX-5 RF: PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Legendarni kabriolet smo odvezli na izlet na Spoljne Hebride. To je priča o okretnosti, prelepim prizorima i dražesnim iznenađenjima. Može li se spustiti krov bez kompromitovanja udobnosti vožnje u zatvorenom? Može li kompaktan dizajn još uvek da pruži dovoljno prostora za sve što želite poneti sa sobom?

PROČITAJTE NAŠU PRIČU O USPEHU