Putem Priča o Mazdi otputovaćete iz grada na veslanje u mirnom arhipelagu škotskih Hebrida i otkriti kako Mazda MX-5 pruža savršenu kombinaciju snage, performansi i praktičnosti.

 

DINAMIČNA VOŽNJA

Neverovatno lagan, MX-5 bez problema se hvata u koštac sa vijugavim, vetrovitim terenom zahvaljujući prednjem motoru,  sa pogonom na zadnje točkove i raspodeli težine u odnosu 50:50. Trenutno i instinktivno rukovanje omogućuje vam prelet krajolikom, uz brz prolazak sa preciznošću i poverenjem.

Sigurna navigacija vrhovima brda sa slabom vidljivošću i vrtoglavim planinskim putevima nije nikakav problem u pouzdanom MX-5. Na svim vrstama terena, od rešetki za stoku do čistog asfalta, automobil dobro prianja na put, izuzetno je odzivan i užitak ga je voziti. Puno duže nego što je potrebno tražim savršeno mesto za spuštanje daske u vodu, jer jednostavno previše uživam da bih se zaustavio.

MAZDA I BOSE, VERUJ KADA ČUJEŠ

 

 

U istoriji je vožnja kabrioletom sa spuštenim krovom značila da za svež vazduh morate žrtvovati zvuk iz audio sistema automobila. Ali zahvaljujući 30-godišnjoj saradnji između Mazde i proizvođača audio opreme Bose sada mogu da uživam u spuštenom krovu i besprekornom kvalitetu zvuka. Zvuk audio sistema je jasan i bogat čak i kada je krov spušten. Funkcijom Bose Audiopilot podešava se glasnoća kako bi se kompenzovale smetnje u obliku vetra i puta, moje ruke ostaju na upravljaču, a ja fokusiran samo na vožnju. Vešto postavljeni zvučnici u naslonu za glavu i razvoj inovativne lagane aluminijumske rešetke zbog neutralizacije vibracija znače da je akustika beskompromisna.

 

PRAKTIČNOST

 

 

Nikada nisam poželeo da zamenim zabavnu vožnju u kabrioletu za praktičnost većeg automobila. Na sreću, uz MX-5 to ni ne trebam. U prtljažnik automobila vrlo se lako može smestiti daska za veslanje na naduvavanje (SUP), a ima još mesta i za ronilačko odelo i termos sa vrućom kafom. Isprobavam dasku SIPA, inovativni samonaduvavajući električni SUP koji koristi isti motor za naduvavanje i pogon daske, čime se produžuje njegov domet. Za razliku od mnogih drugih kabrioleta, prtljažni prostor automobila ostaje isti bez obzira na to je li krov spušten ili ne, a mehanizam brzog uvlačenja je užitak aktivirati i posebno je koristan u promenljivim klimatskim uslovima. Nakon kupanja u okeanu smeštam se na svoje grejano sedište dok posmatram brz mehanizam krova u akciji.

 

KOJI MX-5 ODGOVARA VAŠEM STILU ŽIVOTA?

Inspirisana klasičnim roadsterima iz 1960-tih, Mazda MX-5 je dizajnirana kako bi zavodila, a napravljena kako bi zapanjila. Najpopularniji roadster na svetu dolazi sa elegantnim linijama našeg dizajna Kodo i nepogrešivim osećajem Jinba Ittai: otelotvorenjem veze između vozača i automobila. Uz pregršt obrtnog momenta i savršen odnos snage i težine osetićete povezanost sa putem kao nikada pre.

OTKRIJTE MAZDU MX-5

UTKANA INSPIRACIJA

Otkrijte šta je to što Mazdu čini jedinstvenom, ekspresivnom, individualnom robnom markom. Pripremili smo najinspirativniji sadržaj o tome šta se događa u našim automobilima, kao i o tome gde vas mogu odvesti.

Spremni za ukrcavanje?

UPOZNAJTE TVORCE

Mazde CX-5 ne bi bilo bez dizajnera. Data im je sloboda da slede svoju inspiraciju kako bi Mazdinu viziju i filozofiju pretvorili u najprodavaniji SUV.

SAZNAJTE VIŠE
EVOLUCIJA IKONE

Stvaranje legende: saznajte šta je bilo potrebno kako bi Mazda CX-5 postala jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom segmentu.

SAZNAJTE VIŠE
JEDINSTVEN JAPANSKI DIZAJN

Istražite razloge zbog kojih je Mazda postala poznata po legendarnom dizajnu. Naši Takumi majstori primenjuju jezik oblika i prostora kako bi stvorili osećaj dinamičnog pokreta.

SAZNAJTE VIŠE
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVETU

Pridružite se Mazdi na uzbudljivim putovanjima uz norveške fjordove, portugalskom obalom i kroz japanske planine.

SAZNAJTE VIŠE
Mazdin rečnik

Da li znate koje je poreklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

SAZNAJTE VIŠE