#MAZDADISCOVERS

IZRADA KOŽE U ŠPANIJI

O SERIJI MAZDA DISCOVERS

Naša YouTube serija #MazdaDiscovers omogućuje vam da upoznate majstore i umetnike čije su veštine vrlo jedinstvene u svetu. Baš poput Mazde, i ovi vredni umetnici kombinuju tradicionalne tehnike sa modernim pristupom stvarajući tako izvanredne predmete, umetnost i kulinarske doživljaje. Njihove inspirativne priče donose vam YouTube autori koji dele njihovu strast za tim veštinama.
 

DRUGA SEZONA

U drugoj epizodi druge sezone serije #MazdaDiscovers putujemo sa italijanskim kreatorom Oliverom Astrologom u Mazdi CX-5 iz istorijskih ulica Italije do živopisnih naselja Grazaleme u južnoj Španiji. U ovoj epizodi otkrivamo kompleksan svet kožarskog zanata i predstavljamo izvanredan talenat Joséa Luisa Bazána i njegovog sina Bena. Njihov rad nadilazi tradicionalnu izradu kože, a stvaraju se komadi koji primenjuju kombinaciju funkcionalnosti i upečatljivog umetničkog izražaja.

 

José Luis Bazán i Ben predstavljaju lozu majstorskih umetnika koji kožu tretiraju ne samo kao materijal, već i kao platno pomoću kojeg mogu da ispričaju priču i da stvore umetnost. Njihova radionica u Grazalemu je riznica blaga kožne umetnosti, od elegantnih posuda do veličanstvenih skulptura, pri čemu svaki komad priča svoju jedinstvenu priču. Njihova umetnost, za koju su dobili priznanje u publikacijama poput Voguea, odražava duboko poštovanje prema materijalu i tradiciji.

 

Putovanje Olivera Astrologa, promatrano kroz njegov pronicljiv objektiv, otkriva izuzetno pedantan proces i strastvenu posvećenost svakom komadu pri stvaranju. Bazánova filozofija je zaista slična Mazdinom pristupu dizajnu, u kojem funkcionalnost i estetska elegancija neometano koegzistiraju. U njihovim rukama se koža transformiše u predmete lepote, izazivajući konvencionalne granice umetnosti i zanata.
 
 

Epizoda u kojoj predstavljamo izradu kože u Španiji privlačan je dodatak seriji #MazdaDiscovers. U njoj se poredi Mazdina filozofija kombinovanja lepote sa svrhom i ističe kako tradicionalni zanati mogu da inspirišu moderan dizajn. Priča Joséa Luisa Bazána i njegovog sina Bena ne govori samo o stvaranju kožne umetnosti, već i o nasleđu, inovaciji i nepresušnoj snazi ljudske kreativnosti.
 
 

Pratite nas kako biste videli više epizoda u kojima istražujemo jedinstvene oblike umetnosti i zanata širom sveta.

 

U trećoj epizodi naše druge sezone serije #MazdaDiscovers pridružujemo se Kayu Van Huisselingu dok nam otkriva svet tradicionalne izrade brodova.

POGLEDAJTE JOŠ JEDNU SERIJU #MAZDADISCOVERS

 

Otkrijte prethodne epizode iz prve i druge sezone.

DRUGA SEZONA

SVE EPIZODE IZ DRUGE SEZONE.

1. epizoda

Druga sezona naše serije #MazdaDiscovers započinje zanimljivim putovanjem Denisa Barbasa iz Italije u Prag, gde sreće mladog majstora zanata, vizionara i osnivača jednog od najcenjenijeg stucco studija u Češkoj Republici, Olivera Brauna.

Otkrijte sada

PRVA SEZONA

SVE EPIZODE IZ PRVE SEZONE.

EPIZODA 1

U prvoj epizodi pratimo braću Boisset, Mikela i Alexa, filmske producente iz Španije, dok putuju iz Madrida u Lisabon u Mazdi CX-5 kako bi posetili osnivača kompanije Yoni Surfboards koji izrađuje drvene daske za surfovanje.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 2

U drugoj epizodi naše serije #MazdaDiscovers nemački YouTuberi Lilia i Kai putuju iz Kölna u Rim kako bi se susreli sa najpoznatijom italijanskom bakom Nerinom čija je misija da deli svoj tradicionalni zanat izrađivanja testenina sa novim generacijama.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 3

U trećoj epizodi serije #MazdaDiscovers Joe Allam putuje iz Londona u Pariz kako bi se susreo sa jednim od najpoznatijih evropskih umetnika u japanskom lakiranju i umetnosti Kintsugi, Nicolasom Pinonom.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 4

U četvrtoj epizode serije #MazdaDiscovers upoznajemo Rodolphea Mieza dok putuje iz Versaillesa u Zürich kako bi se susreo sa jednim od najpoznatijih šeširdžija Evrope, Ericom Blumom.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 5

U petoj epizodi serije #MazdaDiscovers pratimo reitelja Erika Hedenfalka u vožnji iz Gothenburga u Copenhagen gde će posetiti Pernille Snedker Hansen u njenom klesarskom studiju.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 6

U šestoj epizodi serije #MazdaDiscovers upoznajemo Benjamina Jaworskyja koji putuje iz Nemačke u Tokio kako bi upoznao svetski poznate kovače noževa, porodicu Hirata.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 7

U sedmoj epizodi serije #MazdaDiscovers pratimo Joea Allama na putovanju otkrića kroz Japan u svet Kaisekija, gde će se susresti sa Master Chefom Tadashijem Takahashijem.

OTKRIJTE SADA
EPIZODA 8

U osmoj epizodi serije #MazdaDiscovers pratimo Ellisa Van Jasona na putu kroz švajcarske Alpe sve do Berlina gde će se susresti sa Markusom Shimizuom, zaštitnim licem kompanije Mimi Ferments.

OTKRIJTE SADA