O SERIJI MAZDA DISCOVERS

U novoj seriji za YouTube #MazdaDiscovers slavimo majstore kojima je zanat u DNK-u, baš kao i Mazdi. U našoj najnovijoj epizodi Lilia i Kai putuju iz Kelna u Rim kako bi se susreli sa italijanskom najpoznatijom bakom koja već decenijama pravi testeninu.

DRUGA EPIZODA

 

U drugoj epizodi naše serije #MazdaDiscovers nemački YouTuberi Lilia i Kai putuju iz Kelna u Rim kako bi se susreli sa italijanskom najpoznatijom bakom Nerinom čija je misija da deli svoj tradicionalni zanat pravljenja testenina sa novom generacijom.

 

Zanat je u našoj DNK već više od 100 godina i upravo su naši Takumi majstori ti koji primenjuju svoje veštine, spretnost i japansku tradiciju kako bi udahnjivali život novim dizajnima automobila. Za putujemo sa stvaraocima sadržaja na internetu kako bismo otkrili druge sjajne zanatske majstore širom sveta, a jedna od njih su slavne italijanske bake.

 

U drugoj epizodi serije #MazdaDiscovers za YouTube stvaraoci sadržaja na internetu Lilia i Kai otputovali su iz Kelna u Rim kako bi se susreli sa jednom bakom koja je majstorka u pravljenju testenina još otkad je bila mala devojčica. Baš kao naši majstori Takumi, svoj zanat prenosi novoj generaciji.

 

Lilia i Kai otkrivaju tajne pravljenja testenine bake Nerine i kako je ono što je čini zaista autentičnom u stvari njena veština u kombinaciji sa odličnim sastojcima i strašću.

Unuka bake Nerine, Chiara, objašnjava to na savršen način:

 

„Pravljenje testenine je komplikovano jer ne postoji recept, već moraš da imaš osećaj za to i svaki dan je drugačiji.”

 

„Testenina je toliko drugačija od kupovne jer se rasteže ručno pa je laganija i prozračnija. Toliko je tanka da kroz nju možeš čitati ljubavno pismo, a čak je i povetarac može podići.”

 

mazda-stories

 

 

 

Celu drugu epizodu serije #MazdaDiscovers pogledajte na kanalu YouTube kako biste saznali više o neverovatnom putovanju na koje su pošli Lilia i Kai u Mazdi CX-60 kako bi se susreli sa bakom Nerinom i njenom unukom i otkrili tajne zanata pravljenja testenine.

 

 

IDITE NA YOUTUBE

Priča se nastavlja na prvu epizodu u kojoj pratimo braću Boisset, Mikela i Alexa, filmske producente iz Španije, koji putuju iz Madrida u Lisabon u Mazdi CX-5 kako bi posetili osnivača kompanije Yoni Surfboards koji pravi drvene daske za surfovanje. Pogledajte kako Ze pri pravljenju prelepih održivih daski kombinuje svoje dve ljubavi – zanatsku veštinu i prirodu.

 

U sledećim epizodama vodićemo vas na putovanje Evropom kako bismo vam otkrili vrhunske majstore zanata, viđene očima onih koji to cene najviše. Slavićemo i umeće popravljanja kroz koncept Kintsugi (popravljanje slomljene keramike zlatom)... 

UTKANA INSPIRACIJA

Otkrijte šta je to što Mazdu čini jedinstvenom, ekspresivnom, individualnom robnom markom. Pripremili smo najinspirativniji sadržaj o tome šta se događa u našim automobilima, kao i o tome gde vas mogu odvesti.

Spremni za ukrcavanje?

AMAMI OSHIMA

Sa krivudavim putevima i ukusnom hranom, Amami Oshima nije predaleko od kopna Japana, ali uz neverovatnu vožnju i živopisnu kuhinju, kao da je reč o različitim svetovima.

SAZNAJTE VIŠE
Mazdin rečnik

Da li znate koje je poreklo naziva Mazda? Da li ste ikada čuli za izraz „jinba ittai“ i zapitali se šta on znači ili kako se izgovara? Upoznajte se sa našim sveobuhvatnim vodičem za Mazdinu japansku terminologiju.

SAZNAJTE VIŠE
JEDINSTVEN JAPANSKI DIZAJN

Istražite razloge zbog kojih je Mazda postala poznata po legendarnom dizajnu. Naši Takumi majstori primenjuju jezik oblika i prostora kako bi stvorili osećaj dinamičnog pokreta.

SAZNAJTE VIŠE
PRAKTIČNOST I PERFORMANSE

Sedite u ovaj legendarni kabriolet i odvezite se na izlet na Spoljne Hebride. To je priča o okretnosti, prelepim prizorima i neočekivanim rešenjima.

SAZNAJTE VIŠE
UPOZNAJTE TVORCE

Mazde CX-5 ne bi bilo bez dizajnera. Data im je sloboda da slede svoju inspiraciju kako bi Mazdinu viziju i filozofiju pretvorili u najprodavaniji SUV.

SAZNAJTE VIŠE
EVOLUCIJA IKONE

Stvaranje legende: saznajte šta je bilo potrebno kako bi Mazda CX-5 postala jedan od najprodavanijih SUV-ova u svom segmentu.

SAZNAJTE VIŠE
NAJBOLJE VOŽNJE NA SVETU

Pridružite se Mazdi na uzbudljivim putovanjima uz norveške fjordove, portugalskom obalom i kroz japanske planine.

SAZNAJTE VIŠE