Grand Motors

Novi Sad

Bulevar Vojvode Stepe 50
21137 Novi Sad

Radno vreme

Prodaja Servis
Nedelja - -
Ponedeljak 09.00-17.00 08.00-16.00
Utorak 09.00-17.00 08.00-16.00
Sreda 09.00-17.00 08.00-16.00
Cetvrtak 09.00-17.00 08.00-16.00
Petak 09.00-17.00 08.00-16.00
Subota 09.00-14.00 09.00-14.00
i-ACTIVSENSE

Brinemo o vašoj sigurnosti, kako biste mogli uživati u vožnji

 

Naše inteligentne sigurnosne tehnologije i-ACTIVSENSE osmišljene su kako biste imali potpuno samopouzdanje pri vožnji. Pomažu vozaču u prepoznavanju potencijalnih opasnosti, izbegavanju sudara gde je to moguće i ublažavanju posledica nesreća gde ih nije moguće izbeći; to je još jedan način na koji Mazda povezuje vozača s automobilom pomoću filozofije Jinba Ittai.

INTELIGENTNI SISTEM KOČENJA U GRADSKOJ VOŽNJI S PREPOZNAVANJEM SAOBRAĆAJNIH ZNAKOVA*

Rešite se stresa pri gradskoj vožnji pomoću sistema SCBS. Ugrađeni senzori stalno nadgledaju udaljenost i brzinu približavanja preprekama ispred vas i mogu pripremiti kočnice za zaustavljanje vozila u hitnim slučajevima. SCBS ima funkciju prepoznavanja pešaka, prošireno područje otkrivanja kamere, poboljšano područje operativne brzine i maksimalnu brzinu pri kojoj je podržano izbegavanje sudara. SCBS ima i funkciju prepoznavanja saobraćajnih znakova zahvaljujući kojoj se automatski otkrivaju ograničenja brzine, znakovi zabrane ulaska i mesta gde zabrana prestaje tokom vožnje. Aktivni vozački displej, kao i prikaz navigacije** obaveštava vas vizuelnim i zvučnim upozorenjem ako prekoračite ograničenje brzine.

 

*nije dostupno na svim modelima

**dodatna oprema

PRILAGODLJIVA LED PREDNJA SVETLA S REŽIMOM ZA AUTOPUT

Mazdina prilagodljiva led prednja svetla (eng. Adaptive LED Headlights, ALH) razvijena su kao odgovor na potragu za idealnom vidljivošću tokom noćne vožnje. Zahvaljujući ALH-u, zajedno sa suvozačem i putnicima možete uživati u sigurnoj i bezbrižnoj vožnji. Tri funkcije su jedinstvene: duga svetla, koja ne zaslepljuju druge vozače, otkrivaju položaj vozila ispred vas ili vozila koje vam se približava i isključuju delove LED svetala. Zahvaljujući širokim kratkim svetlima, osigurava se osvetljenje šireg područja s obe strane puta LED svetlima kako bi se osvetlile raskrsnice i skretanja. U režimu za autoput povećava se vidljivost u daljini povećavanjem optičke ose prednjeg svetla prilikom vožnje pri brzinama dopuštenim na autoputu.

TEHNOLOGIJA PRAĆENJA PAŽNJE VOZAČA DAA

Tehnologija praćenja pažnje vozača (eng. Driver Attention Alert, DAA) osmišljena je tako da prepozna promene u vašem načinu vožnje koje izaziva umor. Ona stalno nadzire vaš način vožnje i, ako postanete umorni, prikazuje ikonicu upozorenja direktno u ravni vaših očiju te vam na taj način povremeno predlaže odmor. To se čini vizuelnim i zvučnim upozorenjima. Osmišljena radi smanjenja nesreća koje uzrokuje nepažnja zbog umora, tehnologija počinje da „uči“ o vašim navikama pri brzinama većima od 65 km/h, nadzirući ugao upravljača i brzinu vozila, pa to kombinuje sa informacijama kamere koja otkriva predmete ispred sebe.

SISTEM ZADRŽAVANJA VOZILA U KOLOVOZNOJ TRACI I SISTEM UPOZORENJA ZA NAPUŠTANJE SAOBRAĆAJNE TRAKE

Pri brzinama većim od 60 km/h sistem zadržavanja vozila u kolovoznoj traci (eng. Lane-Keep Assist, LAS) koristi kameru koja otkriva predmete ispred sebe radi nadzora oznaka na putu; tako vozaču pomaže pri upravljanju automobilom olakšavajući mu okretanje upravljača, zatim vibriranjem upravljača ili zvučnim upozoravanjem.


Mazdin sistem upozorenja za napuštanje saobraćajne trake (LDWS) otkriva linije na površini puta i upozorava vas na neželjeno krivudanje. Ako je prestrojavanje popraćeno aktiviranjem pokazivača smera ili ubrzanjem, sistem prepoznaje tu radnju kao namernu i ne aktivira zvučni alarm.

NAPREDNI NADZOR MRTVOG UGLA SA UPOZORENJEM ZA BOČNI SAOBRAĆAJ POZADI

U sistemu nadzora mrtvog ugla sa upozorenjem za bočni saobraćaj pozadi (eng Advanced Blind Spot Monitoring with Rear Cross-Traffic Alert, ABSM s RCTA) koristi se radarski senzor radi nadgledanja područja mrtvog ugla bočno i nazad, uz pomoć kojeg vas sistem upozorava na vozila koja se približavaju kad se prestrojavate. Sistem funkcioniše na brzinama većima od 30 km/h. Ako uključite pokazivač smera kada sistem otkrije vozila koja se približavaju od nazad, upozorava vas bljeskanjem pokazivača na odgovarajućem retrovizoru i zvučnim signalom. U sistemu se senzor isti senzor i za funkciju RCTA, pomoću kojega se nadzire područje oko automobila pri vožnji unazad, pa dobijate upozorenje kada sistem otkrije vozila koja se približavaju s bočne strane.

SISTEM POMOĆI PRI POKRETANJU MOTORA NA UZBRDICI HLA

Mazdin sistem pomoći pri pokretanju motora na uzbrdici (eng. Hill Launch Assist, HLA) automatski se pokreće na uzbrdici da biste mogli nesmetano i sigurno pokrenuti automobil bez posebnog truda. Kada pokrećete motor na uzbrdici, zahvaljujući ovoj funkciji zadržava se automatska kočnica radi sprečavanja klizanja automobila unazad kad pomerite nogu sa kočnice na papučicu gasa. Na blagim uzbrdicama automatska kočnica se zaustavlja odmah čim pritisnite papučicu gasa radi brzog i nesmetanog pokretanja motora.

MAZDIN RADARSKI TEMPOMAT MRCC

Mazdin radarski tempomat (eng. Mazda Radar Cruise Control, MRCC) omogućava vam postavljanje brzine automobila i održavanje te brzine bez upotrebe papučice gasa. Sistem koristi radarski senzor na prednjoj rešetki vozila radi nadgledanja i procene relativne brzine i udaljenosti od vozila ispred vas i prilagođava brzinu kako bi održao siguran razmak. Stoga zahvaljujući MRCC-u duge vožnje nisu toliko naporne i možete se fokusirati na zabavu.

DRIVE TOGETHER

Doživite snagu filozofije „Jinba Ittai” na sopstvenoj koži. Proverite ponudu modela,  potražite Mazda partnera ili rezervišite probnu vožnju.

Jedinstvo automobila i vozača

Drive Together

Jedinstvo automobila i vozača

Saznajte više

Dizajn

Čisti užitak u vožnji

Saznajte više
Konfigurirajte svoju idealnu Mazdu

Konfigurator

Konfigurišite svoju idealnu Mazdu

Saznajte više
Probudite vozača u sebi

Mazda MX-5 RF

Probudite vozača u sebi

Saznajte više

Prikazani modeli, boje i određeni elementi unutrašnje i spoljašnje opreme mogu se razlikovati od modela namenjenih srpskom tržištu.

Login